Kuri Soslu Piliç

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2adet piliç
2bardak pirinç
½ çay fincanı bezelye
30gr margarin
20gr tereyağı
3kaşık un
1adet ufak soğan
2bardak tavuk suyu
3tatlı kaşığı kuri
tuz




HAZIRLANIŞI

Piliçleri temizleyip yıkayın parçalara ayırın ve bir tencereye koyun. Üzerine 8bardak su katarak kaynamaya bırakın. Üzerindeki köpüğü ayırdıktan sonra altını kısın, tuzunu ayarlayarak kapağını kapatın pişsinler. Piliç suyundan 2bardak ayırın, kalanı ile usulüne göre pilav pişirin. Öbür yandan sosu hazırlayın bir tava içinde tereyağını eritin, ince kıyılmış soğanı öldürüp ocaktan çekin içine çok az su akıtın ve ocağa geri koyun. (bu arada hep karıştırın)Suyunu çekmeden piliç suyunu ilave edin, karıştırarak unu katın. Kaynayınca kuriyi ekleyin ve boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Bezelyeleri haşlayın. Servis tabağına hepsini muntazam şekilde yerleştirerek yanında kuri sosu ile servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Kuri Soslu Piliç tarifi, Kuri Soslu Piliç nasıl hazırlanır, Kuri Soslu Piliç nasıl yapılır, Kuri Soslu Piliç yemek tarifi, Kuri Soslu Piliç yapılışı