Tavuk Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet tavuk göğsü
5bardak tavuk suyu
½ bardak un
2diş sarımsak
3kaşık margarin
1adet limon
tuz
kırmızı pul biber




HAZIRLANIŞI

Tavuk göğsünü haşlayın, suyuyla beraber hazır olsun. Ayrı bir tencerede 2kaşık yağı kızdırıp unu kavurun rengi dönünce altını kapatıp soğumaya bırakın. Haşladığınız eti didin. Ilınan unun üzerine yavaşça ve karıştırarak tavuk suyunu yedirin, topak olmasın. Eti de içine katın ocağı tekrar yakarak karıştıra karıştıra kaynatın. Çorba kaynayınca içine tuz, ezilmiş sarımsak ve limon suyu ekleyip 2dk daha pişirin ve ocaktan alın. Kalan yağı ufak bir tavada eriterek kırmızı biber serpin servis ederken üzerine gezdirin.

Anahtar Kelimeler: Tavuk Çorbası tarifi, Tavuk Çorbası nasıl hazırlanır, Tavuk Çorbası nasıl yapılır, Tavuk Çorbası yemek tarifi, Tavuk Çorbası yapılışı