Ramazan Pidesi II

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg un
2kaşık toz şeker
2kaşık yaş maya
1fincan sıvıyağ
ılık su
tuz




HAZIRLANIŞI

Mayayı şeker ile beraber 1bardak ılık suda eritin, 5dk beklesin. Bu arada unu eleyip ortasını açın sıvıyağ, maya, tuz ve ılık su katarak yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini bez ile örtün ve kabarana kadar bekleyin. Ardından hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın elinizle pide kadar açın. Bir bıçak ile kesik şekiller verin üzerine ılık su sürüp 200dereceli fırında pişirin.

Anahtar Kelimeler: Ramazan Pidesi II tarifi, Ramazan Pidesi II nasıl hazırlanır, Ramazan Pidesi II nasıl yapılır, Ramazan Pidesi II yemek tarifi, Ramazan Pidesi II yapılışı