Çömlek Kebabı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg koyun eti
500gr arpacık soğanı
3adet domates
2diş sarımsak
1adet defne yaprağı
1fincan sıvıyağ
tuz
karabiber
kekik




HAZIRLANIŞI

Eti kuşbaşı doğrayın, soğanların kabuklarını soyun, domatesleri de doğrayarak hazır edin. Bütün malzemeyi toprak kap içine doldurun; toprak kap yoksa tencerede olur. Baharatını ayarlayın, yağı gezdirin en sona 1bardak su ilave edin. Tencere kullandıysanız kapağını kapattıktan sonra etrafını hamur ile sıvayın. Toprak kap kullanılıyorsa ağzını önce yağlı kağıt ile kapatın. Tencereyi kısık ateşe oturtup 1,5saat hiç açmadan pişirin.

Anahtar Kelimeler: Çömlek Kebabı tarifi, Çömlek Kebabı nasıl hazırlanır, Çömlek Kebabı nasıl yapılır, Çömlek Kebabı yemek tarifi, Çömlek Kebabı yapılışı