Kuzu Kapaması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kuzu eti
1adet soğan
10adet taze soğan
1adet havuç
2demet pazı
1demet dereotu
40gr margarin
30gr tereyağı
1tatlı kaşığı şeker
¾ kaşık un
2bardak sıcak su
tuz




HAZIRLANIŞI

Eti parçalara bölün ve yıkayın. Diğer sebzeleri de doğrayarak hazır edin. Yağları bir tencerede eritin ve eti 10dk kavurun. Ardından diğer sebzeleri tencereye katıp suyu dökün; şekeri serpin. tencerenin kapağını kapatarak 1,5saat kaynatın. Yumuşayan ete 1fincan suda eritilmiş unu karıştırın. Çok ince kıyılmış dereotunu serpin, bu şekil 5dk daha kaynatıp ocaktan alın. Sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Kuzu Kapaması tarifi, Kuzu Kapaması nasıl hazırlanır, Kuzu Kapaması nasıl yapılır, Kuzu Kapaması yemek tarifi, Kuzu Kapaması yapılışı