Fırında Patatesli Kuzu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kuzu budu
600gr sarı patates
40gr margarin
2kaşık sıvıyağ
1fincan salça
5bardak sıcak su
tuz




HAZIRLANIŞI

Kuzu budunu yıkayıp su ile birlikte bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın. Üzerinde biriken köpüğünü alın. Tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kaynatın. Yumuşayan eti tencereden alıp bir tepsiye koyun. Başka bir kabın içinde yağları kızdırın, salçayı karıştırın, en sona etin suyunu buraya ilave edin 1taşım kaynasın. Bu arada patatesleri dört parçaya bölün ve tepsiye yerleştirin. Kaynayan salçayı da tepsiye gezdirin. Tuz serpip 160-170 dereceli fırında 40dk pişirin. (Bir aralık tepsiyi fırından çekip karıştırın ve tekrar fırına sürün)

Anahtar Kelimeler: Fırında Patatesli Kuzu tarifi, Fırında Patatesli Kuzu nasıl hazırlanır, Fırında Patatesli Kuzu nasıl yapılır, Fırında Patatesli Kuzu yemek tarifi, Fırında Patatesli Kuzu yapılışı