Hasan Paşa Köftesi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

600gr kıyma
1adet soğan
3adet yumurta
3dilim bayat ekmek içi
1kaşık salça
¾ bardak ılık su
50gr margarin
2kaşık sıvıyağ
3adet patates
1kaşık süt
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Patatesleri bol suda haşlayın. Kıymayı bir kap içine alın rendelenmiş soğan, ıslatıp sıktığınız ekmek içi, 2adet yumurta, tuz ve karabiber katıp 10dk yoğurun. Kıvamı gelince de elinizle yuvarlayıp yassılaştırın ve ortasına hafif bastırın, çukur olsun. Bir tepsiye hem 20gr kadar margarini ve sıvıyağı sürün köfteleri buraya dizin. 160derecede kızarana kadar pişirin. Haşlanan patatesleri soyup ezin püre olsunlar. Kalan yumurtayı, margarini ve sütü buraya katın; tuzunu ayarlayın. Bu karışımı pişen köftelerin oyuk kısımlarına pay edin. Salçayı ılık suda eritin ve tepsiye dökerek tekrar fırına verin. Patatesler de kızarana kadar pişirmeye devam edin. Salçasıyla beraber servis edin.

Anahtar Kelimeler: Hasan Paşa Köftesi tarifi, Hasan Paşa Köftesi nasıl hazırlanır, Hasan Paşa Köftesi nasıl yapılır, Hasan Paşa Köftesi yemek tarifi, Hasan Paşa Köftesi yapılışı