Patlıcan Çığırtması II

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5adet patlıcan
1,5bardak yoğurt
1bardak zeytinyağı
1,5 kaşık margarin
1çaykaşığı pul biber
tuz




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyarak tuzlu suda 1saat bekletin; zamanı dolunca sularını süzüp sıkın. Kuruyan patlıcanların ortasını derince yarın ama ayırmayın ve kızgın yağda kızartın. Kızaran patlıcanları da servis tabağına çıkarın. Ilındıkları vakit üzerlerine yoğurdu pay edin. Margarini eritip ocağın altını kısın kırmızı biberi serpip ocağı kapatın ve bunu da üzerlerine gezdirin.

Anahtar Kelimeler: Patlıcan Çığırtması II tarifi, Patlıcan Çığırtması II nasıl hazırlanır, Patlıcan Çığırtması II nasıl yapılır, Patlıcan Çığırtması II yemek tarifi, Patlıcan Çığırtması II yapılışı