Tahinli Yaprak Sarması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

300gr yaprak
1bardak zeytinyağı
1bardak tahin
2bardak pirinç
500gr soğan
2adet kesme şeker
1adet limon
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Pirinci 1saat sıcak su içinde bekletin, yaprakları sıcak suda börttürün, soğanları da yemeklik doğrayın. Soğanı, pirinci, yağın yarısını, şekeri ve baharatı bir kapta karıştırın. Hazırladığınız harcı yapraklara doldurup sarın ve uygun bir fırın tepsisine dizin. Kalan yağı üzerine gezdirip 2bardak su dökün. 200dereceli fırında 20dk pişirin. Servis tabağına alın, limonu ise ince dilimlere kesip çevresini süsleyin. Soğuduğu vakit üzerine tahin yayarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Tahinli Yaprak Sarması tarifi, Tahinli Yaprak Sarması nasıl hazırlanır, Tahinli Yaprak Sarması nasıl yapılır, Tahinli Yaprak Sarması yemek tarifi, Tahinli Yaprak Sarması yapılışı