Tekir Balığı Tavası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg tekir balığı
1bardak zeytinyağı
1bardak un
3adet yumurta
1,5adet limon
maydanoz
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Balıkları temizleyip yıkayın ve suları iyice süzülünce tuz, biber serpin. Un ve yumurtaları ayrı kaplara koyup yumurtaları çırpın. Balıkları önce una ardından yumurtaya bulayın ve kızgın yağ içinde kızartın. Kızaran balıkları maydanoz ve limon dilimi ile süsleyip servis edin.

Anahtar Kelimeler: Tekir Balığı Tavası tarifi, Tekir Balığı Tavası nasıl hazırlanır, Tekir Balığı Tavası nasıl yapılır, Tekir Balığı Tavası yemek tarifi, Tekir Balığı Tavası yapılışı