Mayonezli Istakoz

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet ıstakoz
1adet soğan
1adet havuç
2diş sarımsak
½ tencere su
1demet maydanoz kökü
1kaşık sirke
tuz
mayonez




HAZIRLANIŞI

Bir tencerede suyu ısıtın, içine havuç , soğan ve sarımsak katın; maydanoz kökü atın. Sirke ve tuz ekleyerek kaynatın. Kaynayan suyun içine ıstakozu koyarak kapağını kapatın. 40dk kaynattığınız ıstakozu tencereden çıkarın ve soğuyunca sırtı ile kuyruk kısmından birleştiği yerden ikiye ayrın. Her parçanın üzerindeki kabukları kırarak etlerini çıkarın. Hepsini muntazam bir şekilde servis tabağına yerleştirin. Yanında mayonez ile servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Mayonezli Istakoz tarifi, Mayonezli Istakoz nasıl hazırlanır, Mayonezli Istakoz nasıl yapılır, Mayonezli Istakoz yemek tarifi, Mayonezli Istakoz yapılışı