Midye Pilakisi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

50adet iç midye
2adet soğan
2adet havuç
1adet patates
1adet kereviz
1adet domates
3diş sarımsak
½ bardak zeytinyağı
1tatlı kaşığı şeker
1bardak midye suyu
maydanoz
tuz




HAZIRLANIŞI

Bir tencere içinde midyeleri 3dk haşlayıp suyundan 1bardak ayırın; Midyeleri de başka bir tabağa alın. Sebzeleri temizleyip doğrayın ve zeytinyağında soğanı kavurun. Rengi dönünce sarımsak, havuç, kereviz ve patatesi ilave edip 3dk daha kavurun. Tuz ve şeker serpin. Domatesi karıştırın. Hepsi hallolunca midye suyunu dökün 20dk pişsin. Sebzeler yumuşayınca midyeleri katıp kıyılmış maydanoz serpin. Ocaktan alıp ılınınca servis edin.

Anahtar Kelimeler: Midye Pilakisi tarifi, Midye Pilakisi nasıl hazırlanır, Midye Pilakisi nasıl yapılır, Midye Pilakisi yemek tarifi, Midye Pilakisi yapılışı