Beyinli Beykoz Kebabı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

750gr koyun eti
1adet koyun beyini
3adet patlıcan
2adet soğan
2adet domates
2,5bardak su
120gr margarin
adet domates
1kaşık sıvıyağ
tuz




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyup uzunluğuna göre 4’er dilim halinde doğrayın. Tuz serpip 30dk bekletin. Bir tavada margarini kızdırıp patlıcanları kızartın, kızaranları da delikli kepçe ile başka bir kaba alın. Eti kemiğinde çıkarıp 6parçaya bölün kızgın yağda soğanla beraber kavurun. Soğanlar hallolunca kabuksuz doğranmış domatesi karıştırın. Sıvıyağı katın, tuzunu ayarlayıp ılık su dökün. Bu şekilde 1,5saat kaynatın. Beyini de zarını soyarak tuzlu su içinde 15dk haşlayıp suyunu süzün. Etler yumuşayınca delikli kepçe ile ayırarak kızarttığınız patlıcan dilimlerini üzerlerine kapatın, bir başka dilimle de aksi yönden ete sarın. İkişer patlıcan dilimine sarılı bu etleri tepsiye dizin. Ilınan beyini 6eşit parçaya bölün ve patlıcanların üzerine yerleştirin onlarında üzerine halka şeklinde dilimlenmiş domates koyun. Et suyunu tepsidekilerin üzerine gezdirerek kapağını kapatın. Kısık ateşte 30-40dk pişirin.

Anahtar Kelimeler: Beyinli Beykoz Kebabı tarifi, Beyinli Beykoz Kebabı nasıl hazırlanır, Beyinli Beykoz Kebabı nasıl yapılır, Beyinli Beykoz Kebabı yemek tarifi, Beyinli Beykoz Kebabı yapılışı