Horhor Kebabı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg koyun eti
3adet soğan
2adet domates
5adet patlıcan
120gr margarin
2kaşık sıvıyağ
2,5bardak sıcak
su
tuz
Üzerine 1adet domates
5adet sivribiber




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyup boylamasına ortadan yarın, tuzlu su içinde 30dk bekletin. Bir tavada margarini eritip patlıcanları kızartın, kızaranları yağdan çıkarıp yarık kısımları üste gelecek şekilde tepsiye dizin. Sonra aynı tavada kuşbaşı eti kavurup yağdan çıkarın; yine aynı tavaya kıyılmış soğanı atıp kavurun, rengi dönünce de kabuksuz doğranmış domatesi ilave edin. Bunlar sote olunca etleri buraya geri katın, sıcak suyu dökün, sıvıyağı ekleyin tuzunu da ayarlayarak kısık ateşte 2saat kaynatın. Et suyu çekince delikli kepçe ile etleri alıp patlıcanlardaki yarıklara pay edin. Tencerede kalan harca 1bardak daha sıcak su döküp kaynatın. Kalan domates ile biberi dilimleyip patlıcanların üzerlerine yerleştirin, kaynayan sulu sosu da üzerlerine döküp tepsinin kapağını kapatın. Kısık ateşte 30dk pişirin ve sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Horhor Kebabı tarifi, Horhor Kebabı nasıl hazırlanır, Horhor Kebabı nasıl yapılır, Horhor Kebabı yemek tarifi, Horhor Kebabı yapılışı