Metr Dotel Soslu Izgara

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

12adet tekir balığı
4kaşık un
4adet limon
1,5fincan zeytinyağı
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

önce sosu hazırlayın bir kapta yağ, limon, kıyılmış maydanozu çırpın; tuz, biber serpin tekrar çırpın. Bu karışımı yağlı kağıt içine yayın; kağıdı sararak 30cm çapında çubuk şekli verin. Buzlukta bekleterek dondurun.
Balıkları temizleyip yıkayın, iyice kurulayıp una bulayın. Zeytinyağı(2kaşık) ile yağlanmış ızgara üzerine dizerek çift taraflı pişirin. Hazırlayıp dondurduğunuz sosu dilimleyin; pişen balıkların üzerine katarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Metr Dotel Soslu Izgara tarifi, Metr Dotel Soslu Izgara nasıl hazırlanır, Metr Dotel Soslu Izgara nasıl yapılır, Metr Dotel Soslu Izgara yemek tarifi, Metr Dotel Soslu Izgara yapılışı