Mercan Pikatası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

12dilim mercan filetosu
1tüp ançüez
2adet yumurta
4kaşık un
½ limon
1diş sarımsak
500gr ıspanak
100gr margarin
4kaşık zeytinyağı
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Öncelikle ıspanağı haşlayıp fazla suyunu iyice süzün ve ince kıyın. 100gr margarini bir kapta eritip kıyılmış sarımsağı hafif öldürün; ıspanağı karıştırın. Baharatı ayarlayarak su katmadan 10dk kavurup tabağa çıkarın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın, iki farklı kap içine de yumurta ve unu koyun. Tuzlayıp biberlediğiniz balıkları önce un, sonra da yumurtaya bulayarak tavada çift taraflı kızartın. Kızaran balıkları ıspanağın üzerine yerleştirin. En sona limon suyu ve ançüez ekleyerek servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Mercan Pikatası tarifi, Mercan Pikatası nasıl hazırlanır, Mercan Pikatası nasıl yapılır, Mercan Pikatası yemek tarifi, Mercan Pikatası yapılışı