Levrek Graten

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1250gr balık
2adet soğan
1adet havuç
½ kereviz kökü
2adet defne yaprağı
1fincan beyaz şarap
maydanoz
3,5bardak su
5kaşık tereyağı
1adet yumurta sarısı
1fincan un
1bardak balık suyu
tuz




HAZIRLANIŞI

Fileto balıkların derilerini sıyırın ve beyaz etini 2parmak eninde doğrayın. 1kaşık tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Sebzeleri temizleyip (soğan, havuç, defne yaprağı, kereviz, maydanoz) doğrayarak bir tencereye alın. Buraya balıktan artan baş ve kuyruk kısımlarını da katıp 3bardak su ile haşlayın. 30dk haşladığınız malzemeyi süzün. Çıkan suyun üçte birini beyaz şarap ile karıştırın ve tepsiye dizdiğiniz balıkların üzerine dökün. 170derecede 25dk pişirin. Fırından çıkan balıkları soğumaya bırakın; tepsideki suyu da haşlama yaptığınız kaba geri aktarın. (balık suyunun içine)
Bir kap içine yumurta sarısını ½ bardak su ile alın, kısık ateşte çırparak ısıtın; buraya 1kaşık tereyağını minik parçalara bölerek ekleyin, eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Kalan yağı da başka bir kapta eritip unu kavurun, rengi dönünce ayırdığınız şaraplı balık suyundan 1bardak katın. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Buraya yavaşça yumurtalı karışımı da ekleyin 2dk kaynatıp ocaktan alın. Bu karışımı tepsideki balıkların üzerine yayın. Arzu ederseniz haşlanan sebzeleri de tepsiye yerleştirin ve 160derecede sos kızarana kadar tekrar pişirip(üstten ısıtarak) sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Levrek Graten tarifi, Levrek Graten nasıl hazırlanır, Levrek Graten nasıl yapılır, Levrek Graten yemek tarifi, Levrek Graten yapılışı