Uskumru Fileto Tava

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg uskumru
1bardak zeytinyağı
1fincan zeytinyağı
1adet limon
tuz




HAZIRLANIŞI

Balıkların kanat hizasından başlarını kesin, kuyruktan başa doğru ayırın. Her balıktan iki fileto çıkmalıdır. Yıkayıp tuz serpin, zeytinyağını tavada kızdırın. Balıkların derileri alta gelecek şekilde 2dk kızartın. Delikli kepçe ile tavadan çıkarıp tabağa alın. Kalan yağı limon ve tuz ile çırpın bu karışıma çok az da ince kıyılmış maydanoz serpin. Bu sos ile servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Uskumru Fileto Tava tarifi, Uskumru Fileto Tava nasıl hazırlanır, Uskumru Fileto Tava nasıl yapılır, Uskumru Fileto Tava yemek tarifi, Uskumru Fileto Tava yapılışı