Fırında Domatesli Balık

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kefal
1adet soğan
3adet domates
1adet havuç
½ bardak beyaz şarap
½ bardak su
2kaşık margarin
¾ fincan zeytinyağı
tuz
kırmızıbiber




HAZIRLANIŞI

Balıkları temizleyerek tepsiye yerleştirin. Ayrı bir kapta yağları eritin, soğanları kavurun. Soğan ölünce minik doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler de pişince beyaz şarap, su ve baharat katarak kaynatın. Salça kıvamına gelince bu harcı balıkların üzerine yayın ve tepsiyi ısısı alttan verilen fırına sürün. Kızgın fırında 15dk pişirin.

Anahtar Kelimeler: Fırında Domatesli Balık tarifi, Fırında Domatesli Balık nasıl hazırlanır, Fırında Domatesli Balık nasıl yapılır, Fırında Domatesli Balık yemek tarifi, Fırında Domatesli Balık yapılışı