Tereyağlı Kefal

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet levrek
1adet soğan
4adet sarı patates
½ demet kereviz yaprağı
8bardak su
2fincan tereyağı
1adet limon
1tutam maydanoz
tuz




HAZIRLANIŞI

Bir tencereye suyu koyun; içine dörde bölünmüş soğan ve kabukları soyulmamış patatesleri katın. Kıyılmış kereviz yaprağını ekleyin, tuzunu ayarlayarak pişmeye bırakın. Balığı temizleyerek halka olarak eşit parçalara bölün ve pişen sebzelerin üstüne ekleyip kapağını kapatın; harlı ateşte 20dk daha kaynatın. Pişen balıklar ve sebzeleri delikli kepçe kullanılarak tencereden çıkarın, muntazam bir şekilde servis tabaklarına yerleştirin. Yanına limon dilimi ve kıyılmış maydanoz ekleyip üzerine erimiş tereyağı gezdirin.

Anahtar Kelimeler: Tereyağlı Kefal tarifi, Tereyağlı Kefal nasıl hazırlanır, Tereyağlı Kefal nasıl yapılır, Tereyağlı Kefal yemek tarifi, Tereyağlı Kefal yapılışı