Ekmek Peynir Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kaşık tereyağı
100gr gravyer peyniri
200gr çavdar ekmeği
1,5bardak süt
6bardak et suyu
2kaşık krema
1tutam maydanoz
tuz
karabiber
kimyon




HAZIRLANIŞI

Yağı tencerede eritip parçalara ayrılmış ekmeği kızartın, ardından üzerine hazırladığınız et suyunu döküp kaynamaya bırakın. İçine rendelenmiş peynir ekleyin. Ayrı bir kapta sütü ısıtıp kimyon serpin ılınmaya bırakın. Ilınan sütü 2kaşık krema ile karıştırıp kaynayan çorbaya dökün; kıyılmış maydanoz serperek ocaktan alın.

Anahtar Kelimeler: Ekmek Peynir Çorbası tarifi, Ekmek Peynir Çorbası nasıl hazırlanır, Ekmek Peynir Çorbası nasıl yapılır, Ekmek Peynir Çorbası yemek tarifi, Ekmek Peynir Çorbası yapılışı