Kafkas Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

12 bardak et suyu 1adet pancar 1adet havuç 1adet küçük kereviz 2adet soğan 4yaprak lahana 1,5kaşık margarin ½ bardak aşurelik buğday 3adet yumurta sarısı 1bardak süt




HAZIRLANIŞI

Buğdayı akşamdan ıslatıp ertesi gün bol su ile haşlayın.(taneler iyice yumuşasın) Bu arada sebzeleri temizleyip doğrayın. Bir tencerede yağı eritip soğanı kavurun; rengi dönünce diğer sebzeleri de ekleyip 10dk daha kavurun. Sebzeler yumuşasın, et suyunu ve haşladığınız buğdayı ekleyin. Tuzunu ayarlayarak kaynamaya bırakın. Ocaktan alacağınız vakit süt ve yumurta çırpımını çorbaya gezdirin. Bir taşım daha kaynatarak ocaktan alın.

Anahtar Kelimeler: Kafkas Çorbası tarifi, Kafkas Çorbası nasıl hazırlanır, Kafkas Çorbası nasıl yapılır, Kafkas Çorbası yemek tarifi, Kafkas Çorbası yapılışı