Havuç Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4adet iri havuç
8bardak et suyu
1bardak su
1,5kaşık margarin
tuz
Terbiyesi 3adet yumurta sarısı
¾ bardak süt
3kaşık margarin
1,5fincan un




HAZIRLANIŞI

Havuçları kazıyın ve halka şeklinde doğrayın. Bir tencere içinde yağı eriterek havuçları sote edin. 1bardak suyu yavaşça tencereye döküp havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Ardından havuçları kevgir içinden ezerek geçirin, püre olsunlar. Bu pürenin içine de et suyunu katarak kaynamaya bırakın. Diğer taraftan terbiyesini hazırlayın. Ayrı bir kapta 3kaşık margarini eritin unu katıp karıştırarak kavurun. Rengi döndüğünde yavaşça sütü dökün. Topaklaşmaması içinde hızlıca karıştırın. Bu karışımı ocaktan indirin, yumurta sarılarını katıp çırpın; en sona 1kepçe çorba suyunu ilave edin ve bu sosu pişen çorbaya gezdirin. 1taşım daha kaynatarak ocaktan alın.

Anahtar Kelimeler: Havuç Çorbası tarifi, Havuç Çorbası nasıl hazırlanır, Havuç Çorbası nasıl yapılır, Havuç Çorbası yemek tarifi, Havuç Çorbası yapılışı