Patates Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4adet patates
1adet soğan
1kaşık margarin
8bardak et suyu
1bardak su
Terbiyesi 3adet yumurta sarısı
1,5kaşık margarin
1kaşık un
tuz




HAZIRLANIŞI

Yağı eritip soğanı kavurun, ardından minik doğradığınız patatesleri katın, 1bardak suyu ekleyin bu şekil ½ saat pişirin. Patatesler yumuşayınca et suyunu, tuzu ve biberi katın kaynamaya bırakın. Terbiyesini hazırlayın ayrı bir kap içinde yağı kızdırıp unu kavurun, rengi dönünce ocaktan alıp yumurta sarılarını ve 1kepçe çorba suyundan ekleyin. Topaklanmaması için hızlıca karıştırın ve bu karışımı çorbaya gezdirin. 1taşım daha kaynatarak ocaktan alın.

Anahtar Kelimeler: Patates Çorbası tarifi, Patates Çorbası nasıl hazırlanır, Patates Çorbası nasıl yapılır, Patates Çorbası yemek tarifi, Patates Çorbası yapılışı