Un Helvası
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2bardak un 
2bardak süt 
2bardak su 
2bardak şeker 
125gr tereyağı 
1fincan dolmalık fıstık
HAZIRLANIŞI
Unu yağ katmadan kısık ateşte 45dk kavurun. Bu arada su, şeker ve sütü ayrı bir kapta ısıtın, şeker erisin. Bu sütü soğuk olarak kavrulmuş olan una dökün. Tereyağını ekleyin ve kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin. Sütü çeksin. Fıstıkları da ayrı bir tava içinde az yağda kavurun, pembeleşince helvanın içine karıştırın. Ocağı kapatıp dinlenmeye bırakın.
					Anahtar Kelimeler: Un Helvası tarifi, Un Helvası nasıl hazırlanır, Un Helvası nasıl yapılır, Un Helvası yemek tarifi, Un Helvası yapılışı