Lokma
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1fincan tereyağı 
1fincan ılık su 
2adet kesme şeker 
1adet yaş maya 
aldığı kadar un 
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Ilık suyun içinde mayayı eritin, içine kesme şekerleri atıp 10dk bekletin. Bunu bir kap içine alıp, tereyağını katın en sona unu ekleyerek hamur yapın. Hazırladığınız yumuşak hamuru 2saat bekletin. Zamanı dolunca hamurdan 1avuç alıp sıkın, avucunuzun üzerinden taşan kısmı ıslak bir kaşık ile alarak kızgın yağa atın, kızarsın. Kızaran lokmaları servis tabağına alın.
					Anahtar Kelimeler: Lokma tarifi, Lokma nasıl hazırlanır, Lokma nasıl yapılır, Lokma yemek tarifi, Lokma yapılışı