Yağsız Helva

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak irmik
3fincan süt
2fincan su
2bardak pudra şekeri
1çay kaşığı vanilya




HAZIRLANIŞI

İrmiği bir tencereye alın kısık ateşte karıştıra karıştıra 40dk kavurun. Bu arada ayrı bir kapta su, süt ve şekeri ısıtın, şeker erisin; vanilyayı karıştırıp soğumaya bırakın. İrmiğin kıvamı gelince soğuyan sütlü karışımı buraya döküp kısık ateşte 15dk daha pişirin. Ara ara da karıştırın. Sütlü karışımı çekince ocaktan alıp tabaklara pay edin, üzerine pudra şekeri serpin dinlenmeye bırakın. Soğuyunca servis edin.

Anahtar Kelimeler: Yağsız Helva tarifi, Yağsız Helva nasıl hazırlanır, Yağsız Helva nasıl yapılır, Yağsız Helva yemek tarifi, Yağsız Helva yapılışı