Tavuklu Börek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet tavukgöğsü
4adet baklavalık yufka
1bardak rendelenmiş gravyer peyniri
1bardak süt
2kaşık un
1adet yumurta
sıvıyağ
tuz




HAZIRLANIŞI

Bir tava içinde 2kaşık yağ eriterek unu kavurun, rengi dönünce de sütü karıştırın, kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Kıvamı gelince de ocaktan alın. İçine kemiğinden ve derisinden ayrılmış didilmiş tavuk etini, gravyer peyniri ilave edin. Tuzunu baharatını ayarlayın. Yufkaları fırça yardımıyla yağlayıp ikiye katlayın arasına da harçtan paylaştırın ve tekrar ikiye katlayın. Yağlanmış tepsiye tek tek serin. Üzerine yumurta sürün ve 160derecede kızarana kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Tavuklu Börek tarifi, Tavuklu Börek nasıl hazırlanır, Tavuklu Börek nasıl yapılır, Tavuklu Börek yemek tarifi, Tavuklu Börek yapılışı