Patates Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

10adet patates
2dilim beyaz peynir
1fincan tereyağı
maydanoz
tuz




HAZIRLANIŞI

Patatesleri tuzlu suda haşlayıp yumuşayınca sudan alın. Sıcağıyla kabuklarını soyup makineden geçirin püre olsunlar. Peyniri çatalla ezin kıyılmış maydanoz ile karıştırın. Tereyağını da eritin. Kullanacağınız fırın kabına yağ sürün ince bir kat patates yayın. Üzerine yağ gezdirip aynı incelikte bir kat daha patates püresi yayın. Araya peyniri dağıtın yağ gezdirin kalan patatesleri de deminki şekilde üste serin. En üste de yağ ve peynir serperek 160derecede kızarana kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Patates Böreği tarifi, Patates Böreği nasıl hazırlanır, Patates Böreği nasıl yapılır, Patates Böreği yemek tarifi, Patates Böreği yapılışı