Tuzlu Çubuk

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1bardak un
1adet yumurta
3kaşık tereyağı
1kaşık yoğurt
1kaşık tuz
çörekotu




HAZIRLANIŞI

Unu bir kaba alın yağ ile bıçak kullanarak kıyın, karışsınlar. Yoğurt ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu hamuru 30dk dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Bu parçaları tezgahta yuvarlayarak uzatın, çubuk şeklini alsınlar. Bunları yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörekotu serpin ve 160-170derecede pişirin.

Anahtar Kelimeler: Tuzlu Çubuk tarifi, Tuzlu Çubuk nasıl hazırlanır, Tuzlu Çubuk nasıl yapılır, Tuzlu Çubuk yemek tarifi, Tuzlu Çubuk yapılışı