Yoğurt Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5adet yumurta
1bardak şeker
1bardak un
1bardak irmik
1bardak yoğurt
1kaşık tereyağı
1fincan badem
1çay kaşığı karbonat
1damla limon suyu

Şerbeti 2bardak su ile 3bardak şekeri kaynatıp ½ limon sıkın




HAZIRLANIŞI

Şeker ve yumurtaları bir kapta iyice çırpın. Unu, irmiği ve karbonatı karıştırın, yoğurdu, 1damla limon suyunu ve erimiş tereyağını da bu karışıma ekleyin. Yağlanmış tepsiye yayıp üzerine badem serpin ve 160dereli fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartır çıkartmaz üzerine soğuk şerbeti dökün, çeksin.

Anahtar Kelimeler: Yoğurt Tatlısı tarifi, Yoğurt Tatlısı nasıl hazırlanır, Yoğurt Tatlısı nasıl yapılır, Yoğurt Tatlısı yemek tarifi, Yoğurt Tatlısı yapılışı