Gümüş Duvar Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2adet yufka
4adet yumurta
1bardak irmik
2bardak süt
2bardak şeker
1tatlı kaşığı vanilya
1kaşık sıvıyağ




HAZIRLANIŞI

Sütü bir kap içinde ılıtın ve ocaktan alın ve irmiği ekleyip hızla karıştırın. Topaklığı geçince tekrar ocağa alıp koyulaşana kadar karıştırarak kaynatmaya devam edin. Koyulaştığında ise içine şekeri ve vanilyayı ekleyin 5dk daha pişirin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Başka bir kapta yumurtaları çırpın. Bu yumurtaları soğuyan malzemeye katıp 2dk boyunca karıştırın. Kullanacağınız tepsiye yağ sürüp yufkaları üst üste koyun, ortasına da malzemeyi yayıp kenarlarını ortada birleştirin.160derecede kızarttıktan sonra soğuk olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Gümüş Duvar Tatlısı tarifi, Gümüş Duvar Tatlısı nasıl hazırlanır, Gümüş Duvar Tatlısı nasıl yapılır, Gümüş Duvar Tatlısı yemek tarifi, Gümüş Duvar Tatlısı yapılışı