Turşu kavurması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg fasulye turşusu
5 diş sarımsak
3 adet soğan
tuz
½ su bardağı sıvı yağ




HAZIRLANIŞI

Bir tencereye turşuları koyun ve üzerine bir litre su ilave edin. Hafif ateşte pişmeye bırakın. Turşular yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra bir süzgece dökün ve süzmesini bekleyin. Soğuyan tursu iki elle suyu iyice çıkıncaya kadar sıkılır. Ne kadar kuru olursa kavurma o kadar güzel olur. Soğanları ince kıyın, sarımsakları ezin ve bir tencereye yarım bardak sıvı yağ ile birlikte soğan ve sarımsakları ekleyin. Hepsini beraber kavurun. Soğanlar pembeleşince turşular eklenir ve ağır ateşte karıştırarak kavurun. Arzuya göre tuz ve pul biber eklenebilir.
Not Bu bir Karadeniz özellikle Trabzon ve Rize yemeğidir.


AFİYET OLSUN !

Semra Demirel'e teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Turşu kavurması tarifi, Turşu kavurması nasıl hazırlanır, Turşu kavurması nasıl yapılır, Turşu kavurması yemek tarifi, Turşu kavurması yapılışı