Etli Kuskus

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: İran Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr kuskus
10bardak su
60gr margarin
2kaşık sıvıyağ
500gr koyun eti
3adet soğan
2adet domates
2bardak et suyu
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Sıvıyağı bir tencerede kızdırın, kuşbaşı eti kavurun. Et suyunu salıp çekince kıyılmış soğanı; soğanlar ölünce de kabuksuz doğranmış domatesi ekleyin. 1-2 karıştırdıktan sonra 2bardak sıcak su katın, kapağı kapalı şekilde 2saat haşlayın. Et suyunu çekince 2bardak et suyu katarak ocaktan alın. Başka bir tencerede su kaynatıp tuzunu ayarlayın, kuskusu bu suda 6-7dk haşlayıp suyunu süzün. Soğuk sudan geçirdikten sonra et tenceresine aktarın. Suyunu çekene kadar tekrar kaynatın. Bir tavada margarini eritin, pişen kuskusun üzerine gezdirin. 20dk demlenmesinin ardından karabiber serperek servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Etli Kuskus tarifi, Etli Kuskus nasıl hazırlanır, Etli Kuskus nasıl yapılır, Etli Kuskus yemek tarifi, Etli Kuskus yapılışı