Kuri Salçalı Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak pirinç
1bardak bezelye
4bardak tavuk suyu
1bardak et suyu
60gr tereyağı
2kaşık un
1adet soğan
2tatlı kaşığı kuri(baharat)
tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu ılık suya ıslatın ve 20dk bekletip yıkayın. 40gr tereyağını tencerede kızdırın, pirinci karıştırarak 10dk kavurun ve tavuk suyunu dökün, pişsin. Kalan yağı ise bir kuşanede eritin; kızmadan içine 1fincan su dökün ve karıştırın.(2dk) Ardından et suyunu ilave edin ve karıştırarak yavaşça unu yedirin. Kuri baharatı katın. Boza kıvamını alınca ocaktan indirerek pişmiş pilavın üzerine yayın.

Anahtar Kelimeler: Kuri Salçalı Pilav tarifi, Kuri Salçalı Pilav nasıl hazırlanır, Kuri Salçalı Pilav nasıl yapılır, Kuri Salçalı Pilav yemek tarifi, Kuri Salçalı Pilav yapılışı