Enginar Ograteni

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

6adet enginar
1adet soğan
½ pişmiş tavuk
½ limon
½ fincan rendelenmiş kaşar peyniri
2kaşık sıvıyağ
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Enginarları temizleyip tuz serpin, limonu sürtün ve hepsini bir tencereye dizin. Üzerini örtecek kadar su katıp suyunu çekene kadar pişirin ve tabağa çıkartın. Pişmiş tavuk etini nohut kadar ufak parçalara bölün, peynir, karabiber ve tuz ile harmanlayıp enginarların boş kısımlarına doldurun. Bunları muntazam şekilde fırın kanına dizerek 160derecede 30dk bekletip sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Enginar Ograteni tarifi, Enginar Ograteni nasıl hazırlanır, Enginar Ograteni nasıl yapılır, Enginar Ograteni yemek tarifi, Enginar Ograteni yapılışı