Ispanak Kökü Mücveri

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg ıspanak kökü(4kg ıspanaktan çıkar)
2bardak zeytinyağı
250gr kıyma
2adet soğan
6adet yumurta
1kaşık un
½ demet maydanoz
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Ispanağın köklerini alıp bol suda yıkayın. Temizlenince kaynar su içinde haşlayın. Yumuşayınca suyunu iyice süzüp iri parçalara kesin. Soğanı ince piyazlık doğrayın, kıyma ile beraber az yağda kavurun. Suyunu salıp çekince ocaktan indirin, ılınınca içine kıyılmış maydanoz, ıspanak kökü, yumurta, un, tuz ve baharat katıp iyice karıştırın birbirlerine girsinler. Tavada yağı kızdırın, karışımı kaşık kaşık koyarak kızartın. Kızaran parçaları tabağa çıkartarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Ispanak Kökü Mücveri tarifi, Ispanak Kökü Mücveri nasıl hazırlanır, Ispanak Kökü Mücveri nasıl yapılır, Ispanak Kökü Mücveri yemek tarifi, Ispanak Kökü Mücveri yapılışı