Pırasa Musakkası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg pırasa
250gr kıyma
1adet soğan
30gr margarin
½ kaşık salça
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Pırasaların yapraklarını soyun ince halklar halinde doğrayın. Bir tencereye atın bir bardak su ile 15dk haşlayın ve suyunu süzün. Pişirdiğiniz pırasayı tepsiye yayın. Soğanı kıyıp kıyma ile beraber yağda kavurun, suyunu salıp çekince salçayı karıştırın. Birkaç defa daha karıştırarak ocaktan alın, pırasanın üzerine yayın. Tuzunu biberini serpin, pırasaların üzerine kapatmayacak ayarda sıcak su ilave edin ve tepsinin kapağını kapatın. Suyunu tamamen çekmeyecek şekilde orta ateşte pişirip ocaktan alın.

Anahtar Kelimeler: Pırasa Musakkası tarifi, Pırasa Musakkası nasıl hazırlanır, Pırasa Musakkası nasıl yapılır, Pırasa Musakkası yemek tarifi, Pırasa Musakkası yapılışı