Zeytinyağlı Patlıcan

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg patlıcan
3fincan pirinç
5adet soğan
2adet domates
zeytinyağı
½ demet dereotu
1kaşık çamfıstığı
2kaşık kuşüzümü
sıcak su
1tatlı kaşığı şeker
½ tatlı kaşığı yenibahar
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu ılık suda bekletin. Soğanları kıyıp ¾ bardak zeytinyağında kavurun. Fıstığı ekleyip 1-2dk sote edin, kabuksuz doğradığınız domatesi ilave edin. Domates suyunu çekince yıkadığınız pirinci katın ve 5dk daha kavurun. Üzerine yeteri kadar sıcak su ilave edin, tuzunu, baharatını,şekeri ve kıyılmış dereotunu içine karıştırıp kapağını kapatarak suyunu çekene kadar pişirin.
Patlıcanların saplarını kesip atın, baş taraflarını yarım parmak keserek bir kapak açılır. İçlerini oyduktan sonra patlıcanları kızgın yağ içinde 3-4dk kızartın. Yumuşayan patlıcanları yağdan çıkartın soğuduklarında hazırladığınız harç ile içlerini gevşekçe doldurun. Bir tencerenin dibine önce yağlı kağıt serin üzerine patlıcanları dizin ve 2bardak kadar sıcak su dökün. Tuzunu ayarlayıp kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin.(40dk) soğuk olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Patlıcan tarifi, Zeytinyağlı Patlıcan nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Patlıcan nasıl yapılır, Zeytinyağlı Patlıcan yemek tarifi, Zeytinyağlı Patlıcan yapılışı