Ekşili Pırasa

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg pırasa
2adet soğan
¼ bardak zeytinyağı
1kaşık salça
1adet limon
½ demet maydanoz
1çay kaşığı şeker
sıcak su
tuz




HAZIRLANIŞI

Pırasaları ayıklayıp doğrayın ve yıkayın, kevgire çıkartarak iyice süzün. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayarak yağda kavurun.(5dk) ardından süzülen pırasayı buraya katıp tencerenin kapağını kapatın. Ara ara karıştırarak 30dk pişirin. Pırasalar ölünce yemeğin suyunu ve tuzunu ayarlayıp sulandırılmış salçayı ilave edin. Şekeri serpin. tencerenin kapağını kapatıp 40dk pişirin. Pişmeye yakın kıyılmış maydanozu ve limon suyunu ekleyin 1dk daha kaynatıp ocaktan indirin. Sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Ekşili Pırasa tarifi, Ekşili Pırasa nasıl hazırlanır, Ekşili Pırasa nasıl yapılır, Ekşili Pırasa yemek tarifi, Ekşili Pırasa yapılışı