Bezelyeli Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak pirinç
250gr bezelye
1damla soda
50gr margarin
sıcak su
tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu ılık suda bekletip süzün ve yıkayın. Margarini eritip pirinci ilave edin ve 5dk karıştırarak kavurun ve sıcak suyu dökün. Tuzunu da ayarlayarak önce orta ardından kısık ateşte pişmeye bırakın. Bu arada bezelyeleri sodalı suda haşlayarak pişen pilava aktarın. İyice karıştırdıktan sonra pilavı 20dk dinlendirin.

Anahtar Kelimeler: Bezelyeli Pilav tarifi, Bezelyeli Pilav nasıl hazırlanır, Bezelyeli Pilav nasıl yapılır, Bezelyeli Pilav yemek tarifi, Bezelyeli Pilav yapılışı