Portakallı Tart -I

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3 su bardağı un
250 gr margarin
3 çorba kaşığı yoğurt

İç malzemesi

3 adet portakalın rendesi
1 su bardağı toz şeker
tarçın
ceviz




HAZIRLANIŞI

Margarin, yoğurt ve unu karıştırarak hamuru yoğurun, iki eşit parçaya ayrıp merdaneyle açın. Portakal kabuklarını sıcak suyla haşlayıp acı suyunı sıktıktan sonra, diğer malzemelerle karıştırıp iki parça halindeki hamurun arasına dökün. Biraz tarçın ekip üzeri pembeleşinceye dek pişirin. Arzu ederseniz, üzerine pudra şekeri döküp, servis yapabilirsiniz.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Portakallı Tart -I tarifi, Portakallı Tart -I nasıl hazırlanır, Portakallı Tart -I nasıl yapılır, Portakallı Tart -I yemek tarifi, Portakallı Tart -I yapılışı