Uskumru Buğulaması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kg uskumru
1/3 bardak zeytinyağı
1 adet limon
Yarım demet maydanoz
1 baş soğan
1 defne yaprağı
1çay bardağı su
Yeteri kadar tuz




HAZIRLANIŞI

Tepsiye alüminyum folyoyu yayın. Soğanları halka halka doğradıktan sonra buraya yayın. Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra tepsiye yerleştirin. Zeytinyağını, suyu ve limon suyunu üzerine gezdirin, aralarına defneyaprağı koyun. Alüminyum folyo ile üzerini kaplayın. Orta ısılı fırında suyunu buharlaştırmadan 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Uskumru Buğulaması tarifi, Uskumru Buğulaması nasıl hazırlanır, Uskumru Buğulaması nasıl yapılır, Uskumru Buğulaması yemek tarifi, Uskumru Buğulaması yapılışı