Etli Pırasa Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

½ Kg Yağlı Koyun Kıyması
1 Kg Pırasa
3 Çorba Kaşığı Pirinç
2 Adet Soğan
1 Demet Maydanoz
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber




HAZIRLANIŞI

Öncelikle, yağlı koyun kıymasını içine rendelediğiniz kuru soğanı, kıyılmış maydanozu, karabiber, tuz ve tarçını katıp yoğurun. İyice karıştırdıktan sonra 2-3 çorba kaşığı kadar pirinci de ekleyin, tekrar karıştırın.

Ayrı bir yerde, yıkadığımız pırasanın beyaz yerlerinden yaprak boyunda kesip sıcak suda haşlayın. Daha sonra pırasayı zedelemeden iç kısmından bir iki kat çıkartın. Sağlam olan üst kısmın içine hazırladığımız kıymalı harcı doldurun.

Pırasa dolmalarını düzenli aralıklarla tencereye dizip üzerine kafi miktarda su dökün ve orta ateşte pişirin.

Anahtar Kelimeler: Etli Pırasa Dolması tarifi, Etli Pırasa Dolması nasıl hazırlanır, Etli Pırasa Dolması nasıl yapılır, Etli Pırasa Dolması yemek tarifi, Etli Pırasa Dolması yapılışı