Vişneli Helva

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

250 gr tereyağı
3 su bardağı un
3 su bardağı şeker
Yarım kg vişne
1 su bardağı süt
1 su bardağı su




HAZIRLANIŞI

Vişnelerin saplarını ayıklayıp yıkayın, çekirdeklerini çıkartın. (Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz). Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun, erisin. Bu arada unu eleyin. Eriyen yağın üzerine unu katıp karıştırarak kavurun. Uzunca bir süre unun kokusu gelip rengi koyulaşmaya başlayınca vişneleri ekleyin. Vişnelerle beraber 10dk kavurun.

Suyu süt ile karıştırın dursun. Şekeri tencereye ilave edin. Birkaç kez şekerle karıştırdıktan sonra su ve süt karışımını dökün. Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın. 10-15 dakika bu şekilde pişirin. Zamanı dolunca ocaktan alın 30dk dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Vişneli Helva tarifi, Vişneli Helva nasıl hazırlanır, Vişneli Helva nasıl yapılır, Vişneli Helva yemek tarifi, Vişneli Helva yapılışı