Kolay Kelle Paça Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Yarım tencere su
Yarım paket makarna
3 kepçe ilikli dana kemiği suyu(evde hazırlanmış)
2yemek kaşığı sıvı yağ
1tatlı kaşığı tuz
2yemek kaşığı un
2diş sarımsak
Yarım çay bardağı elma sirkesi




HAZIRLANIŞI

Suyu tencereye alın; içine 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve 1 tatlı kaşığı tuzu koyup kaynatın. Bu suyun içinde makarnayı haşlayın. Pişen makarnaların suyunu dökmeyip ayırın. ilikli kemik suyumuzdan 2 kepçe makarna suyuna ilave edin. 2kaşık unu bir kapta bir kepçe kemik suyu ile çırpın, ardından tencereye dökün ve kaynayana kadar sürekli karıştırın ki top olmasın. Çorbamız kaynayıp koyulaşınca ocağı kısık ayara alın. Sarımsakları havanda dövün ve sirke ile çırpın. Çorbayı servis ederken sirke ile tatlandırın.

Anahtar Kelimeler: Kolay Kelle Paça Çorbası tarifi, Kolay Kelle Paça Çorbası nasıl hazırlanır, Kolay Kelle Paça Çorbası nasıl yapılır, Kolay Kelle Paça Çorbası yemek tarifi, Kolay Kelle Paça Çorbası yapılışı