Gündoğdu Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak süt
3kaşık margarin
1kaşık un
2adet domates
2adet yumurta
100gr gravyer peyniri
1bardak kremşanti
½ demet maydanoz
½ limon
tuz




HAZIRLANIŞI

Bir tencere içinde yağı kızdırıp unu kavurun, sütü de azar azar ilave edin. Bu arada karıştırın. Domateslerin kabuğunu soyup minik doğrayın ve buraya ekleyin. Kremşantyi sulandırın, tencereye katın. Yumurtaları da limon ve tuzla çırptıktan sonra buraya ekleyin. Suyunu ayarlayarak kaynamaya bırakın. Çorba kaynayınca iri doğradığınız peynir ve maydanozu katıp servis edin.

Anahtar Kelimeler: Gündoğdu Çorbası tarifi, Gündoğdu Çorbası nasıl hazırlanır, Gündoğdu Çorbası nasıl yapılır, Gündoğdu Çorbası yemek tarifi, Gündoğdu Çorbası yapılışı