Mısırlı Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 Su Bardağı Pirinç
4 Bardak Et Suyu
2 Su Bardağı Mısır Konservesi
1 Kahve Fincanı Soya Yağı
Tuz ve Karabiber




HAZIRLANIŞI

Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. Suyunu süzün. Bir tencerede yağı kızdırıp pirinci kavurun. İçine mısır ve yeterince tuz ilave edip pirincin kıvamı gelene kadar kavurun.

Üzerine et suyunu ekleyip suyunu çekene kadar önce orta ateşte ardından kısık ateşte kaynatın. Ateşten alıp 20 dakika dinlenmeye bırakın.

Anahtar Kelimeler: Mısırlı Pilav tarifi, Mısırlı Pilav nasıl hazırlanır, Mısırlı Pilav nasıl yapılır, Mısırlı Pilav yemek tarifi, Mısırlı Pilav yapılışı