Ballı Dondurma Sosu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

12 çorba kaşığı bal
2 adet limon




HAZIRLANIŞI

Limonların kabuklarını rendeleyin. Suyunu sıkıp süzün.

Limon suyu ve balı bir kapta karıştırıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Sos ılınınca buzdolabında soğutun; dondurmanın üzerine gezdirerek servis edin.

Anahtar Kelimeler: Ballı Dondurma Sosu tarifi, Ballı Dondurma Sosu nasıl hazırlanır, Ballı Dondurma Sosu nasıl yapılır, Ballı Dondurma Sosu yemek tarifi, Ballı Dondurma Sosu yapılışı