Malatya Kebabı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

350 gram ince bulgur
350 gram kıyma
Tuz
Karabiber
kızartmak için
2 yumurta
Sıvı yağ




HAZIRLANIŞI

Derin bir kap içinde kıymayı, ince bulguru, tuzu, karabiberi alın ve yaklaşık yarım saat yoğurun. Harcı yoğururken azar, azar su ilave ederek yumuşatabilirsiniz.
Yoğurduktan sonra yine elinizi suya batırarak yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri kaynamış tuzlu suda yarı kıvama gelene kadar haşlayın ve süzün, ılınmaya bırakın.
Ilınan köfteleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra una bulayarak kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Malatya Kebabı tarifi, Malatya Kebabı nasıl hazırlanır, Malatya Kebabı nasıl yapılır, Malatya Kebabı yemek tarifi, Malatya Kebabı yapılışı